Professioneel gedragsadvies met hart voor uw hond

Elke hond verdient ons respect en begrip

Problemen met het gedrag van uw hond? Kynopro helpt!

Waarom Kynopro

Kennis van gedrag, training én medische oorzaken!

Het interpreteren van hondengedrag en het oplossen van probleemgedrag is een vak apart. Met veel plezier heb ik de studie Gedragstherapie bij Honden bij Dogvision gedaan; een brede, 3-jarige HBO-opleiding, waarin alle aspecten rondom het probleemgedrag van honden in theorie en in praktijk de revue passeren. De studie is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten; u bent hierdoor verzekerd van een deskundig advies. Wilt u meer lezen over de opleiding? Kijk dan eens op de website van Dogvision: Dogvision.
Uiteraard wordt deze kennis up-to-date gehouden door regelmatig relevante nascholingen te volgen.

Tijdens de opleiding tot gedragstherapeut ben ik ook geschoold tot kynologisch instructeur, instructeur voor het trainen van honden én mensen. Dit onderdeel is gevolgd bij O&O, de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -Opleiding. Niet alleen de opvoeding en verzorging van de hond, maar ook het op een positieve manier aanleren van oefeningen en het oplossen van trainingsproblemen kwamen uitgebreid aan de orde, in theorie én praktijk. Deze kennis en vaardigheden zijn belangrijk bij het goed toepassen van gedragstherapie en trainen van honden.

Tot slot is mijn vroegere opleiding tot dierenartsassistente en huidige werk als office-manager in een dierenkliniek een zeer waardevolle aanvulling op mijn werk als gedragstherapeut. Hierdoor ben ik beter in staat een mogelijk medisch probleem bij uw hond te herkennen. En dat is belangrijk, want uit onderzoek is gebleken, dat maar liefst zo’n 60% van de gedragsproblemen bij honden een lichamelijke oorzaak heeft …

Met deze kennis en ervaring zal ik mijn uiterste best doen u een professioneel gedragsadvies te geven. Ik heb een warme plek in mijn hart voor iedere hond en het is mijn wens om u en u hond weer prettig samen te laten leven, ik help u graag!

 

Hoe herkent u een goede gedragstherapeut?

Een goede gedragstherapeut is aangesloten bij een beroepsvereniging.
Alpha is de beroepsvereniging voor gedragstherapeuten voor honden in Nederland; de Alpha-gedragstherapeuten hebben een erkende en gecertificeerde opleiding gevolgd en zijn gediplomeerd. De vakkennis moet worden bijgehouden door het volgen van goedgekeurde nascholingen en de laatste wetenschappelijke inzichten.
Ook moet worden voldaan aan de door Alpha gestelde eisen en de gedragscode.
De vereniging heeft een zorgvuldige klachtenregeling, waaraan alle leden zijn gebonden.
Een Alpha-gedragstherapeut kan zich legitimeren door middel van een persoonlijke lidmaatschapspas. Natuurlijk is ook Kynopro aangesloten bij Alpha!
(Lidnummer 1345)