Professioneel gedragsadvies met hart voor uw hond

Elke hond verdient ons respect en begrip

Problemen met het gedrag van uw hond? Kynopro helpt!

Aanschafadvies

Veel mensen bepalen de keuze voor een hond op het uiterlijk van een bepaald ras of omdat zij vroeger thuis zo'n fijne hond van dat ras hadden. Of omdat zij graag een hond uit een asiel of het buitenland een goed leven willen bieden ...

Allemaal logische uitgangspunten, maar geen garantie voor een goede relatie met de nieuwe hond! Want een rashond wordt geboren met een bepaalde aanleg; de eigenschappen waarvoor hij in het verleden vaak langdurig is geselecteerd bij het fokken. Deze eigenschappen bepalen een groot deel van het gedrag.
Bent u in staat aan de behoeften van dit ras te voldoen? Hoe belangrijk is het bijvoorbeeld dat uw hond kindvriendelijk is, hoeveel tijd heeft u voor wandelingen en hoe aktief bent u? Hoeveel moeite mag de opvoeding kosten? Allemaal zaken die u goed moet overwegen bij het kiezen van een ras.

Ook de fokker speelt een zeer belangrijke rol bij de geestelijke en lichamelijke gezondheid van uw hond. Hoe herkent u een fokker die het fokken serieus neemt, verstandige keuzes maakt bij selecteren van de ouderdieren en de pups aktief socialiseert? Niet alleen bepaalde ziekten zijn erfelijk, maar ook bepaalde vormen van agressie en angst kunnen door ouderdieren worden doorgegeven. Waar moet u op letten als u een nestje bij een fokker bezoekt? Welke vragen zijn belangrijk om te stellen?

Een hond uit het asiel of het buitenland zal u dankbaar zijn voor een liefdevol nieuw thuis, maar heeft vaak een “rugzakje” bij zich met ervaringen uit het verleden waarmee u beiden moet leren omgaan ...

Tot slot heeft iedere hond, net als wij mensen, een eigen persoonlijkheid en temperament.

Al deze zaken zullen in het gedrag van de hond tot uiting komen en daar heeft u toch iedere dag weer mee te maken, hoe mooi of lelijk uw hond ook is!

Kynopro maakt u wegwijs in de hondenwereld en helpt u met het maken van de juiste keuze. Zo is de kans groter dat u een hond kiest die bij u past, een hondenleven lang.

Een persoonlijk aanschafadvies kost € 75,= inclusief BTW. U krijgt na afloop uiteraard een schriftelijk uitgewerkt advies thuis gestuurd.